Kezdőlap DIMOS történelem

DIMOS történelem

A DIMOS Ancenis-ben (Franciaország). Egy vállalat, amelyet azért alapítottak, hogy a tetőfedők munkájának biztonságát és kényelmét szolgálja.

1939 : The foundations

Egy családi vállalkozás: A Pannecé-ben (Loire Atlantique), egy farmercsaládban született Joseph Goubaud, Michel apja, tetőfedésbe kezdett, és saját céget alapított. 3 fia volt – egyikük  Michel – és mindannyian az apjuk szakmáját választották.

1966 : A kezdetek

Michel Goubaud

Michel Goubaud

A tetőfedő üzlet: Michel Goubaud apja tanulójaként kezdte, majd Ancenis-be ment tetőfedőnek. 1967-ben a vállalkozás három munkást foglalkoztatott. Az építkezések számának növekedésével a tetőfedés is fejlődött. A cég magas épületeken – mint a toronyházak és a templomtornyok – is dolgozik. Michel Goubaud-ban, balesetek és sérülések tanújaként, tudatosult a tetőfedői munka veszélyessége és a védőberendezések elégtelensége.

1977: A Dimos társaság megalapítása 

homlokzat DIMOS

homlokzat DIMOS

Michel Goubaud, találékony elméjével és remek gyakorlati érzékével elhatározta, hogy saját biztonsági felszerelést fejleszt ki. Megtervezte az első kitolható állványt: la Pieuvre. Ez a tetőszerkezethez rögzíthető berendezés kényelmes és biztonságos munkát tesz lehetővé. Állványa hasznosságáról meggyőződve és a munkabiztonsági hivatal ajánlása alapján, Michel Goubaud megkezdte termékének gyártását és a környék tetőfedői részére történő forgalmazását. Így kezdődött a Dimos tevékenysége. Fenntartotta cége tetőfedői tevékenységét, ami lehetővé tette számára saját ötleteinek tesztelését és azt, hogy a szakma elvárásaival állandóan összhangban maradjon.

Dates and Products

1979

Triade DIMOS

Triade DIMOS

Fém/lemez/-hajlítás tetőkhöz. Michel Goubaud kifejlesztette a Triad ® hajlítógépet. Ennek a műhelyben használt gépnek 3 funkciója van: hajlítás, vágás és csatorna-hengerítés. Ez a gép idővel a tetőfedők nélkülözhetetlen eszközévé vált, s ma is számos műhelyben megtalálható. E modell alapján számos további hajlítógépet fejlesztettek ki: könnyebb gépeket az építkezéseken való használatra, továbbá olyanokat, amelyek Franciaország különféle régióihoz alkalmazkodnak.

1979

Biztonság az építkezésen. A la Pieuvre® nevű állvány a Batimat nemzetközi építészeti kiállítás innovációs versenyén bronzérmet szerzett. Ez egy ígéretes jövőjű termék elismerését jelentette. Ezt a berendezést ma munkavédelmi szervezetek ajánlják, és törvényekbe, előírásokba is bevonták.

1980

"Goulotte" Dimos

“Goulotte” Dimos

Törmelék-eltávolítás magaslati építkezéseken. Michel Goubaud megalkotta a “Goulotte”-ot. Ez az ötletes eljárás lehetővé teszi a törmelék helytakarékos, csökkentett zajjal és porral járó eltávolítását az épületek tetejéről.

A Dimos újra bebizonyította, hogy képes alkalmazkodni a piaci szükségletekhez és azokhoz igazodva alkotni. Michel Goubaud elkezdett műanyagokkal dolgozni. A szabadalmaztatott törmelékcsúszdát az egész világon értékesítették, még Mexikóban is. Who has never seen an orange rubble chute?

1981

Rotalame DIMOS

Rotalame DIMOS

Könnyed fémlemez vágás. Michel Goubaud megalkotta a Rotalame ®-et. Ez egy hordozható vágószerszám, vékony fémlemezek vágására, amely rászerelhető a hajlítógépekre. Könnyen kezelhető, de szilárd, alumíniumvázas és acélhengerekkel van ellátva. Fémlemez vágáshoz már nem kell gépet váltani. A Rotalame az alkalmazáson mint egy fémvonalzó csúszik, hogy a lemezt a kívánt méretre vágja. A lemezt a hajlításhoz és a vágáshoz csak egyszer mozgatjuk meg.

1983

Szellőzés Vedia DIMOS

Szellőzés Vedia DIMOS

Könnyed fémlemez vágás. Michel Goubaud megalkotta a Rotalame ®-et. Ez egy hordozható vágószerszám, vékony fémlemezek vágására, amely rászerelhető a hajlítógépekre. Könnyen kezelhető, de szilárd, alumíniumvázas és acélhengerekkel van ellátva. Fémlemez vágáshoz már nem kell gépet váltani. A Rotalame az alkalmazáson mint egy fémvonalzó csúszik, hogy a lemezt a kívánt méretre vágja. A lemezt a hajlításhoz és a vágáshoz csak egyszer mozgatjuk meg.

1991

Épület-szellőzés. A VEDIA ®tetőszellőző rendszer az AMELBAT innovációs versenyen aranyérmet szerzett. Michel Goubaud állandóan figyelemmel kíséri, hogy mi történik a tetők és az előírások területén, és tökéletesíti a tetőszellőzést. Míg gyermekei a tetőtérben játszottak, ő a szelet, az esőt és a havazást figyelte. Így vezettek el gondolatai a fröccsöntött műanyag tetőszellőzők tervezéséhez, amelyek esztétikailag tökéletesen illeszkednek a palafedéshez. VEDIA: Ventilation Esthétique Dimos Intégrée à l’Ardoise (Dimos Integrated Ventilation Aesthetics in Slate). Ez azonban nem minden, Michel Goubaud egy olyan rendszert tervezett, amely meggátolja a szél, az eső és a hó kívülről történő visszaáramlását. Ez az ötlet ennek a piacnak a vezető pozíciójába emelte.

1994

DIMOS emelet

DIMOS emelet

A biztonságot szem előtt tartva, teleszkópos biztonsági alumíniumpallókat fejlesztettünk ki. Ezek a kitolt állványokra szerelhetők, és ezáltal az épületek peremén végzett mozgáshoz és munkához munkaszintként szolgálnak. Helyettesítik a fát, amit a törvényhozók már nem engedélyeznek. Az ügyfelek kedvelik az alumíniumpallókat, mivel előnyük a kis súly (alumínium), 2 – 3 méteres fesztávval beállíthatók, hogy illeszkedjenek a korlátos állványokhoz, továbbá elsősorban hosszú élettartamukért – az alumínium ui. nem korhad. Minden biztonsági berendezéshez hasonlóan, szigorú szabványoknak kell megfelelniük és az illetékes hatóságok jóváhagyásával kell rendelkezniük. A Dimos létrehozott egy vizsgáló-rámpát, amely lehetőséget nyújt a termékek teherbírásának valós helyzetben történő ellenőrzésére.

1995

Biztonság minden építkezésen. A jogszabályi előírások betartására, Michel Goubaud a tetőn végzett utólagos munkákhoz biztonsági horgok komplett skáláját fejlesztette kit. Ezeket a horgokat az építkezés során rögzítik a tetőn. Ezáltal válik lehetővé, hogy a munkás rögzítse magát, a jövőbeni karbantartási vagy javítási munkák során. Ezeknek a termékeknek szigorú szabványoknak kell megfelelniük. Ezeket belső teszteknek vetjük alá, de vizsgálják feljogosított vizsgálóintézetek is. A Dimos újra elsőként jelentkezik e termékekkel, melyek – úgy alakjukkal, mint színükkel – minden tetőtípushoz szolgálnak.

1997

Álló falcos /varratos/ tetők, Michel Goubaud , horgany/zott/ /lemez/tetőkhöz profilozógépek egész sorát dobta piacra. A Dimos képes volt az építészet fejlődéséhez alkalmazkodni és nemzeti No. 1-é válni.

2001

Croch'tuile DIMOS

Croch’tuile DIMOS

Széles kiterjedésű vihar elleni harc, ott, ahol cserépfedést használnak: Michel Goubaud Croch’Tuile ®-ja, a Batimat innovációs versenyén ezüstérmet szerzett. Csak ez a rozsdamentes acélból készült rúgós viharvédő horog teszi lehetővé a cseréptípusok több mint 90%-nak rögzítését.

2002

MINI-CAD DIMOS

MINI-CAD DIMOS

Palavágás közvetlenül a tetőn, Michel Goubaud kifejlesztette a MiniCAD ®-et. Ez a CAD 4 által inspirált palavágó nagyon könnyű, s így felvihető a tetőre, hogy ott végezhessük el a kívánt palavágást. Minden tetőszerkezetre – lécekre vagy gerendákra – rögzíthető. A Dimos újra figyel a tetőfedők igényeire, és idő-nyeréshez, valamint ergonómiához segíti őket.

2004

A biztonsági oktatás kötelezővé és elkerülhetetlenné vált. Michel Goubaud túltesz az igényeken és megalapítja az első tetőfedői munkavédelmi oktatóközpontot, a Dimos Formation®-t, melyet Pannecé-ben, a Goubaud család történelmi otthonában nyit meg. Ez egy licenccel rendelkező iroda, amely nemzeti partnerségi szerződést írt alá az OPPBTP-vel (Organisme Professionnel de Prévention du Bâtiment et des Travaux Publics – Professzionális Építőipari Munkavédelmi és Közmunka-védelmi szervezet). Az alapítás óta több mint 1,500-an vettek részt a Pannecé-i oktatáson. Itt részesülnek a tetőfedői oktatásban a munkaadók, a munkavállalók, de forgalmazók is .

2005

SAGA kalapács DIMOS

SAGA kalapács DIMOS

Ergonómia hagyományos módon, a Saga ®tetőfedői kalapácsot így értékesítik. Sébastien Goubaud a kalapács fejlesztésére egy terjedelmes tanulmányt dolgozott ki, amely figyelembe veszi a hagyományt, de eközben ergonómiai és formatervezési szempontból megújulást hoz: ergonómiai munkák, számos prototípus, tetőfedők általi tesztelés. Ezt a fejlesztést több díjjal is elismerték:

  • Ezüst Piramis minden kategóriában a Batimat Salon-on
  • Az Arany Design Trófea a Batimat Salon-on
  • A L’Etoile du Design a l’Observer du Design-tól

2005

Előtérben a viharvédelmi horog. Michel Goubaud megkezdi a Dolmen ® viharvédelmi horog értékesítését, melyet a hatékony vihar elleni védelem érdekében fejleszt ki, és amely megakadályozza a kapilláris víz-beszivárgást és a palatetőnek még tetszetősebb külsőt biztosít. Ez az új, szabadalmaztatott horog, a Batimat innovációs versenyén bronzérmet szerez.

2007

Az állványozás a Haussmann-stílusú épületekhez illeszkedik. Az Ossman ® alumíniumállvány megalkotása, amely speciálisan a Hausmann típusú épületek tetején végzett munkáját szolgálja.

2008

Más szakmákra is kiterjesztett biztonság.

A farmereknek rendszeresen karban kell tartaniuk hullámlemez- vagy eternit-burkolattal ellátott épületeiket. Számos, az MSA (farmerek egészségvédelmi szervezete) által regisztrált baleset adott indítékot egy tanulmány kidolgozására, amiben a Dimos is közreműködött. Kifejlesztették a fibre cement-ben a Sécuriplac ® speciális tetőfedő alumíniumpallót, amely az Innov’Space kiállítás innovációs versenyén 3 csillagot szerzett.

2011

QuickSafe DIMOS

QuickSafe DIMOS

A QuickSafe Dilock TA®-t gyors, teljes biztonságban végzett munkához hozták létre, s a Batimat kiállítás innovációs versenyén ezüstérmet szerzett. Könnyű, könnyen hordozható és kisebb, tetőablakon keresztül biztonságosan végezhető javításokat tesz lehetővé.

2013

Innováció a DIMOS’ DNA-ban – a Batimat 2013 új alkotások kiállításon mutatták be az új VALIZ profilozógépet (új beépített hajlító technológiával): a Helix-et /spirál/, az URBAN hajlítógépet, a SAGA üllőt és az OPIUM hajlítógépet.

Dimos

A Dimos ma és holnap….

A Dimos-nak ma több mint 85

dolgozója van, akik történelmének és fejlődésének részesei. Az alapító, Michel Goubaud, fiainak, Sébastien és Laurent Goubaud-nak adta át a cégét.

A DIMOS európai export-pozíciját lelkes erőforrások segítségével erősíti. A hivatásos tetőfedők igényeinek kielégítésének érdekében a fejlesztő csoportok folyamatosan fejlesztenek ki új termékeket és terveznek változtatásokat a jelenlegieken.

“A tetőfedő szakma európai vezetőjének lenni” – marad továbbra is a Dimos változatlan célja.

 

MENU