Állványzat

Állványzat zárójelben Dimos

Állványzat zárójelben Dimos

Az állvány-konzolok jelenléte garantálja a tetőfedő magasban végzett munkájának biztonságosságát és hatékonyságát. A DIMOS, a tetőfedők által, tetőfedőknek tervezett állvány-konzolok egész skáláját fejlesztette ki. A felújításra vagy új építkezésekre szakosodott tetőfedők számára ezek az állvány-konzolok jelentik a legjobb választást, a tetőfedői munka biztonságához és építkezés optimalizálásához.

Állvány-konzolok – a legjobb válasz

Bármilyen is legyen az építkezés elrendezése, a DIMOS állvány-konzol megoldások számos előnyt kínálnak:

• egyszerű szerelés
• gyors fel-/leszerelés
• kis karbantartási igény
• stabil munka-helyzet
• a tetőfedők és más iparosok biztonsága

Az építkezés típusától függően a DIMOS tipikus, három- vagy négyszögletű konzolos konfigurációkat kínál, acélból vagy alumíniumból.

Acél állvány háromszög tartórudakhoz DIMOS

Acél állvány háromszög tartórudakhoz DIMOS

Acél állványzat szögletes zárójelek Dimos

Acél állványzat szögletes zárójelek Dimos

Alumínium állvány háromszög tartórudakhoz Dimos

Alumínium állvány háromszög tartórudakhoz Dimos

Minden elrendezéshez alkalmazható állvány-konzolok

Egy univerzális megoldás … ezek az állvány-konzolok, az épület sajátos tulajdonságainak függvényében különféle szerelési lehetőségekkel állnak rendelkezésre:

• beütés a falba
• függesztett/ő/ elem, csigával
• rögzítő rúd vagy eresz-betét

Ezek a rögzítési módok vagy fixek, vagy kibővíthetők. Az állvány-konzolok rögzítése az épület jellegétől – új vagy felújítandó – és a tető elrendezésétől – cserép-, pala-, horgany-, manzardos nyereg-, lejtős vagy lapos tető… – függ. A DIMOS katalógusban feltüntetett lehetőségek jobbára lefedik az összes elrendezést. A különleges elrendezésekhez, a kivitelezővel történt megállapodást követően, készek vagyunk további módszereket kifejleszteni.

Könnyű szerelés és hatékonyság

Az építkezésen a biztonság optimalizálása a siker feltétele. Ez okból tervezett a DIMOS hatékony, könnyen szerelhető, könnyű, valamint  kis tér- és szerelési igényű állvány-konzolokat. Minden berendezés rendelkezik az európai szabványok kielégítéséhez szükséges minősítéssel. Ezen túlmenően ezek az állvány-konzolok alapos vizsgálatokon estek át a használhatóság, a tartósság és a könnyű szerelhetőség biztosításának céljából.

Tetőfedők által tetőfedőknek tervezett állvány-konzolok

A Dimos ezt az állvány-konzol választékot a tetőfedők tetőn végzett munkájának biztonságossá tételére tervezte. Kielégíti egyedi igényeiket (biztonság, hatékonyság, előírások …). Tetőfedői szaktudásuk és munkatapasztalataik tették lehetővé e PCE (kollektív védőberendezések) széles skálájának kifejlesztését. Ez a garancia arra, hogy a tetőfedők elvárásai tökéletesen teljesüljenek.

Az állvány-konzolok használata – figyelmeztetés az NFP 93-354-es Francia szabványra

Az említett 2011-es szabványnak való megfelelés a minőség és a biztonság garanciája.

A konzol munkaterhelése

A munkaterhelést a gyártó kezelési útmutatója részletezi.

Az anya-szerkezet /amelyhez a konzolt rögzítjük/ ellenálló képessége

Bárhova is kívánjuk rögzíteni a konzolt (egyén vagy csoport védelmére), számítással vagy vizsgálattal kell ellenőrizni, hogy az anya-szerkezet ellenáll-e az illetékes terhelésnek a vonatkozó szabványok ( EN 517, EN 795 és EN 13374 jelenleg érvényes francia szabványok) szerint. A minősítést engedélyezett ellenőrző szerv adhatja ki. „Amennyiben a rögzítés acélhoz vagy fához történik, szakmérnöknek számításokkal kell ellenőriznie, hogy a tervezési és szerelési adatok – a szabványos vizsgálatok tekintetében – összhangban vannak-e az alkalmazott erővel.”

Más anyagokhoz történő rögzítés esetén egy mintán kell a vizsgálatot végrehajtani. “(From EN795)

A konzolokat rögzítő berendezéseknek 1 tonnás terhelést kell elviselniük

A francia biztonsági OPPBTP ügynökség irányelve (Material Safety Data Sheet /Bejegyzett Biztonsági Anyag-bizonylat/ OPPBTP B2F0691 “Tetőfedő könnyű-állvány. – 2.1.2.2 fejezet”) szerint.

Egy univerzális megoldás … ezek az állvány-konzolok, az épület sajátos tulajdonságainak függvényében különféle szerelési lehetőségekkel állnak rendelkezésre:

• beütés a falba
• függesztett/ő/ elem, csigával
• rögzítő rúd vagy eresz-betét

Ezek a rögzítési módok vagy fixek, vagy kibővíthetők.

Az állvány-konzolok rögzítése az épület jellegétől – új vagy felújítandó – és a tető elrendezésétől – cserép-, pala-, horgany-, manzardos nyereg-, lejtős vagy lapos tető… – függ. A DIMOS katalógusban feltüntetett lehetőségek jobbára lefedik az összes elrendezést. A különleges elrendezésekhez, a kivitelezővel történt megállapodást követően, készek vagyunk további módszereket kifejleszteni.

További termékek
megtekintése

Kiegészítők tetőkhözGépek, eszközök
MENU